Haarlems Dagblad Grachtenloop: een loopfeest door het centrum van Haarlem

By | Nieuws | No Comments

Wat een fantastische 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop. De midzomeravondloop doet zijn naam eer aan want het was opnieuw een warme editie waar een lekkere zomerbries voor wat verkoeling zorgde.

Over de 4000 lopers hebben het mooie centrum van Haarlem (her)ontdekt. De route ging dit jaar door prachtige pittoreske straatjes, langs bijzondere kerken en het Teylers en Frans Hals museum. Een groot plezier voor alle lopers om door al die enthousiaste toeschouwers te worden aangemoedigd. Naast de vele toeschouwers hadden veel horeca gelegenheden uitgepakt met muziek of natuurlijk de live band op het Hortusplein.

“Het was weer bijzonder om deze loop te mogen organiseren. Zeker als je alle leuke en enthousiaste reacties van de deelnemers hoort. Over het parcours, de gezelligheid, toeschouwers en noem maar op. Dat alles bij elkaar maakt het toch elk jaar weer een feestje.” Aldus Stefan Schilder, Hoofd Evenementen bij SportSupport organisator van de Haarlems Dagblad Grachtenloop.

Er zijn op de 5 en 10 km weer mooie tijden neergezet. Ronnie Overgauw kwam in 16,13 over de finish en de snelste dame was Sabine Hannema in 20,39. Jim Rothweiler was bij de mannen op de 10 km absoluut de snelste. In een tijd van 33,22 passeerde hij alweer de finish. Natasja Schippers kwam als snelste vrouw over de finish in 41,03.

De bedrijventeams waren dit jaar ook alweer snel uitverkocht. 91 teams verzamelden zich in de Philharmonie. Nieuw dit jaar was dat de winnende teams op de 5 en 10 km een paar schoenen van 361 kregen. Hier werd door H2 Haarlem Huiswerkbegeleiding (5 km) en Spaarne Gasthuis (10 km) super uitgelaten op gereageerd als winnaars van de bedrijvenloop.

SportSupport kijk met trots terug op deze 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar.

Een fantastische sfeer!

By | Nieuws | No Comments

Een interview met Danny de Best van Koopman International BV over de deelname met zijn bedrijf aan de Haarlems Dagblad Grachtenloop.

Met hoeveel teams doen jullie dit jaar mee?
7 teams – 3 teams op de 5km, 3 teams op de 10km en een gemixt team.

Waarom de Haarlems Dagblad Grachtenloop?
Voorgaande jaren deden we mee aan de Achmea Zilveren Kruisloop. Toen mijn ‘voorloper’, zoals ik dat altijd noem, weg ging, heb ik gekeken naar andere loopevenementen. Zelf heb ik altijd meegedaan aan de Zorg Specialist Loop en de Heemstede Loop, andere loopevenementen die SportSupport organiseert. En de Haarlems Dagblad Grachtenloop was ook een evenement die op de lijst stond. Mede door het late tijdstip en dat het evenement op vrijdag valt, en niet op zondag ochtend, vonden we dit de juiste keuze.

Hoe ervaren jullie dit evenement?
Ieder jaar is er weer een fantastische sfeer. Het begint al bij de ontvangst. We worden sinds vorig jaar ontvangen in de achtertuin van ZAAMEN. Deze unieke locatie zorgt voor een mooie sfeer voordat het evenement begint. Het is ook een erg gezellige loop wat ieder jaar goed georganiseerd wordt. Alle lopen trouwens, van SportSupport. En het werkt mee dat het parcours gezellig is met alle mensen die langs de kant staan.

Hoe bereiden jullie voor?
Wij hebben eigenlijk geen voorbereiding. Wij hebben binnen het bedrijf al veel hardlopers die op eigen initiatief lopen. Alleen bij een ander evenement doen we op de vooravond een training met alle werknemers, maar voor de Grachtenloop niet. Ikzelf loop ook veel privé. Het is prettig om op je eigen snelheid te lopen en niet dat iemand altijd sneller dan jou is.

Waarom doen jullie als bedrijf mee?
We hebben binnen het bedrijf geen visie met betrekking tot bewegen. Maar het bedrijf vindt het leuk om ons voor dit soort evenementen te sponsoren. Ons bedrijf bestaat uit honderden personen in verschillende afdelingen, maar de inschrijvingen gaan als een lopend vuurtje. Ik probeer ook zo veel mogelijk collega’s warm te krijgen om met een zo groot mogelijke groep aan de start te staan.

Bedankt voor het interview en succes met alle voorbereiding!

361° en SportSupport slaan de handen ineen

By | Nieuws | No Comments

361° sponsort Haarlems Dagblad Grachtenloop en de Vitaminstore Halve van Haarlem

HAARLEM – 361° is trotse partner van Het Haarlems Dagblad Grachtenloop en de Vitaminstore Halve van Haarlem. Het contract tussen 361° en SportSupport is ondertekend en beide partijen verheugen zich op een productieve samenwerking.

361°, een internationaal sportmerk, is in Europa en dus ook in Nederland hard aan de weg aan het timmeren met hun unieke hardloopgear zoals kleding en schoenen. SportSupport is enthousiast over de samenwerking met 361°. “Wij zijn trots om een groot internationaal sportmerk aan onze evenementen te binden. Dit is goed voor de uitstraling en hiermee zetten we zowel 361° als onze evenementen goed op de kaart.” Aldus Michael Gane, projectcoördinator bij SportSupport.

“Wij hebben Haarlem gekozen als vestigingslocatie voor ons Europees kantoor. Haarlem heeft een grote sportgeschiedenis maar ook een sportieve toekomst. Wij willen daar graag een steentje aan bijdragen, het spreekt daarom voor zich dat wij ons hebben verbonden aan deze twee fantastische loopevenementen. En uiteraard rennen wij mee!” Aldus Jurian Elstgeest, general manager361° Europe.
HvH_GL_361 290317

Alle deelnemers van de Vitaminstore Halve van Haarlem op zondag 24 september
krijgen gratis een uniek hardloop shirt bij inschrijving gesponsord door 361. De halve marathon gaat zoals vanouds weer door de Kennemerduinen en over de Zeeweg. Een pittig maar prachtig parcours. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor de 10 of 5 km en staan er weer 2 leuke kinderlopen op het programma. Start en finish op de grote markt met de indrukwekkende St. Bavokerk die boven alles uit toornt.

De Haarlems Dagblad Grachtenloop is een gezellige midzomeravond loop door het centrum van Haarlem dit jaar op vrijdagavond 23 juni. Er is weer genoeg muziek en vertier langs het parcours en bij de start en finish belooft het ook extra gezellig te worden. 361 sponsort hier alle bedrijventeams met een uniek hardloopshirt van het evenement.

De inschrijving voor beide evenementen is inmiddels geopend en het enthousiasme en aantrekkingskracht onder de deelnemers is groot. Naar verwachting zullen beide evenementen uitverkopen. Binnen vier weken waren 50% van de startbewijzen voor de Haarlems Dagblad Grachtenloop verkocht.

Haarlems Dagblad Grachtenloop – Inschrijving Geopend

By | Nieuws | No Comments

Op vrijdag 23 juni 2017 is het zover; de 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop! De inschrijving is geopend, dus schrijf jezelf, je vrienden, familie en kinderen nu in voor deze fantastische loop langs de grachten van Haarlem. Het parcours loopt door het prachtige oude centrum, langs de mooie grachten en singels en diverse culturele/toeristische trekpleisters. Kortom een loop met geweldig uitzicht! De Haarlems Dagblad Grachtenloop staat garant voor gezelligheid en sportiviteit voor jong en oud.

De Haarlems Dagblad Grachtenloop kent drie afstanden;  1 km KidsRun / 5 km / 10 km.
De bedrijvenloop is onderdeel van de 5 en 10 km. Deze bedrijvenloop biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om via een aantrekkelijk businesspakket deel te nemen aan de Grachtenloop.

Jij bent er toch ook bij!